VA PREZENTAM IN ACEST BLOG PERSONAL COLECTII DE MONEDE SI BANCNOTE VECHI SI MAI PUTIN VECHI CU POSIBILITATEA DE CUMPARARE SAU ACCEPTAM SCHIMBURI DE MONEDE SAU BANCNOTE,TOT CE AVEM IN ACEASTA COLECTIE SUNT IN STARE BUNA. Colectii de bani vechi,bancnote si monede vechi,acceptam cumparare si schimburi monede sau bancnote.Aflati mai multe din blog online. Ce este numismatica? Numismatica (gr. numisma si lat. nummus) este o disciplina auxiliara a istoriei, care are obiect de studiu moneda, evolutia acestora din punctul de vedere al formei, al gravurii, al baterii, al circulatiei, descifrarea legendelor, materialul din care sunt confectionate, raporturile dintre diferitele categorii de moneda, circulatia monetara. Moneda, prin natura ei specifica a fost destinata sa fie o valoare circulatorie, iar "cei din Lydia", zice Herodot, "au fost primii care au batut monede de aur si argint". Despre acelasi lucru vorbeste si Xenophanes din Colophon. Studiind scrierile autorilor antici si cele mai timpurii monede batute din electron, aliajul natural de aur si argint extras din muntii Tmolos si Sipylos, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acestea dateaza probabil din timpul lui Gyges (687-652 BC), fondatorul dinastiei Mermnadae din Lydia. Monede vechi,numismatica online,bani de colectie,bancnote-doar aici pe blogul nostru.

ads

Blog adus in top Google nr 1 de www.promovamsite.com VANZARE MONEDE-SCHIMB,RESTAURATE IN TOTALITATE,UNA DIN CELE MAI VASTE COLECTII DE NUMISMATICA DIN ROMANIA

MONEDA DACILOR

type="html"> http://www.colectzii.ro/articlesimgs/monededacice/03.jpg Kosonii sunt piese de aur cu greutatea unui stater grecesc sau elenistic de 8 grame şi ceva (in medie, cam 8,40 g), şi nu au aspect de monedă greacă. Se deosebesc prin faptul că monedele greceşti au pastila mai groasă, care se bătea la rece, pe când Kosonii au pastila plată, bătută la cald, tehnică folosită de romani. Aversul acestor monede este copiat de pe un denar roman republican de argint bătut în jurul anilor 120 i.Hr reprezentând un vultur.
View the Original article